יום ד', כג’ בניסן תשע”ד
    יצירת קשר  
דגים לכבוד שבת קודש, מצריכים תמיד השקעה מיוחדת שכן אוכלים אותם בשלושת הסעודות, אחד המתכונים שאהובים על בני ביתי ועל האורחים {גם כאלה שלא ממש אוהבים דגים} הוא נסיכת הנילוס ברוטב אדום וגרגרי חומוס. נראה מסובך? ממש לא. ההכנה קלה והריח המתפשט בבית , נו להכין ולחכות לערב לנגב את הרוטב עם הלחם הביתי. הנאה בהכנה והנאה באכילה, קדימה לעבודה בנות.

מצרכים 1 חב' נסיכת הנילוס פרוסה לחתיכות1 ראש שום מקולף2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים {אפשר גם מקופסא , רק לשטוף טוב לפני שמוסיפים לסיר}2\1 כפית מלח4 עגבניות בשלות מרוסקות בפומפיה1 פלפל ירוק חריף {אפשר יותר ואפשר פחות לפי הטעם}2 כפות שטוחות פפריקה מרוקאית מתוקה מעורבבות עם 2 כפות שמן בצלחת {לפני שאת מתחילה להכין את הדגים , ערבבי בצלוחית קטנה פפריקה ושמן, הטעם והצבע מתחזקים}1 כף פטרוזיליה קצוצה או פטרוזיליה יבשההערה - אם יש מטבוחה ביתית - הוסיפי כף מלאה מטבוחה במידת הצורך ניתן להוסיף חצי כוס מים הכנה להשרות את הדגים במי חומץ או במיץ לימון, כ 15 דק', לשטוף טובטוב תחת זרם מים,בסיר שטוח ורחב לשים עגבניות מרוסקות, שום קלוף, פלפל חריף, גרגירי חומוס, ולשים על האש, כשמגיע לרתיחה להנמיך את הלהבה, ולבשל כ 5 דק', להכניס את רצועות הדגים לסיר, להוסיף מלח, פטרוזיליה ולצקת את תערובת הפפריקה והשמן על הדגים, להביא את הכל לרתיחה, להעביר ללהבה קטנה אש נמוכה ולבשל כ שעה, תוך כדי לבדוק שיש מספיק נוזלים, אם חסר הוסיפי חצי כוס מים והמשיכי לבשל.תבדקי תיבול ותוסיפי לפי טעמך האישי. להתענג בתענוגים ברבורים ושלו ודגים ...................................... הכי חשוב לפני ההכנה כווני בכל הכוונה לכבוד שבת קודש, לענג ולהתענג לשובע